FILM

Den prisbelönta dokumentären Tills döden skiljer oss åt är en film om kärlek och sorg. Om livet på en kyrkogård under ett år. Vi följer kremeraren Mats med pipskägg, tumring, en tydlig filosofisk ådra och en ständig glimt i ögat. Mats egen historia gör honom lämpad för möten med de sörjande.

En film av Ulf Boström och Jan-Olof GranqvistKlipp ur filmen

“En dokumentär variant på filmen ”High fidelity”, fast utan Hollywoods begränsade uppfattning om vad människor är. “ Lotta Olsson, DN

manus och regi: Ulf Boström.
Foto: Anders Bohman

Dokumentärfilmen I bokhandlarens sällskap är ett porträtt, på ett litet antikvariat men främst på dess föreståndare Lasse Hilke. Filmen skildrar en existensiell oas som blivit ett hem för ett galleri av sökande människor. Människor kommer och går och mitt i allt står Lasse Hilke. Ständigt samtalande, ständigt lika öppen som sina böcker.
I bokhandlarens sällskap är en liten film om tungsinne, humor och själavård i en värld som har för lite av allt detta.”Meanwhile in Africa” är en film om starka kvinnor i en AIDSdrabbad värld, kämpande för barnens framtid. Judes Kamala Bukambu, en viljestark och varmhjärtad afrikansk kvinna, leder oss in i vardagen för änkor och föräldralösa barn i nordvästra Tanzania. Genom den lokala hjäporganisationen HUYAWA , lär vi känna sjuka mödrar, barn som lever ensamma och människorna som arbetar dag och natt för hela såren efter AIDS.

En film av Ulf Boström och Jan-Olof Granqvist